Manipularea

Publicat pe Actualizat pe


In ultima perioada am incercat sa fiu mai atent la oamenii care, din neputinta de-a fi oameni, de-a fi onesti, apeleaza la manipulare pentru a supune pe cei din jurul lor, mai ales pe cei „dragi”. Este foarte trist cand se intampla acest lucru fiindca, de regula manipulatorii nu doresc binele celuilalt, ci doar binele pentru sine, toate scopurile graviteaza in jurul propriei persoane. Asa ajung persoanele manipulate victime ale unor vieti care, in realitate nu le apartin, condusi de farmecul nociv al manipularii din partea celor de langa ei.

Politicienii manipuleaza pentru a-si atinge scopurile. De regula, manipulatorii, mai ales cei patologici, apeleaza la minciuni, cuvinte muuuulte si desarte, la prefacatorii si intimidari, la abuz emotional. Impunand anumite reguli, aparent rationale, iti diminueaza vointa si capacitatea de-a actiona conform propriilor principii, dupa care, prin intimidare si desconsiderare iti subrezeste respectul de sine facandu-te o persoana slaba, numai buna de dominat. In realitate, adevarata persoana slaba este chiar manipulatorul, el este, de fapt, o persoana care nu este capabila sa traiasca si sa daruiasca delor din jur, decat sub influienta malefica a manipularii pe care o adopta, ei nu daruiesc mai nimic, decat iluzii, nu detin capacitatea de-a empatiza cu cei din jur. Ei nu sunt capabili sa sustraga energia din univers, si o sustrag de la victimele sale. De regula cad prada acestor nemernici tocmai persoanele bune la suflet, persoanele oneste, persoanele a caror constiinta ghidata de lucruri bune ajunge sa fie exploatata in sensul in care „bine” sa-i fie doar manipulatorului care abuzeaza de ea.
Ar fi multe de spus despre manipulare si manipulatori, exista carti de specialitate, exista analize psihologice in acest sens. Din pacate, desi manipulatorul patologic este un om cu afectiuni psihice, el nu este sanctionat de societate, insa oamenii trebuie sa invete sa se fereasca de acesta.
Va rog, vorbiti despre manipulare si manipulatori…eu am un caz destul de serios in familie si este alarmant cum astfel de oameni reusesc sa dea peste cap viata celor pe care-i tintesc spre a-i domina prin mijloace meschine. Lor nu le pasa de absolut nimeni, decat de ei insisi, un egoism greu de definit.

__________________
” Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti „Sursa preluata ….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s